Chai Gourmand: actueel en smaakvol

Kok Pierre Massin was tien jaar souschef in het gereputeerde eethuis L’Eau Vive (Arbre). Zaalman Michaël Jacques leerde het vak in Comme chez Soi (Brussel), L’Essentiel (Temploux) en La Plage d’Amée (Jambes). De twee sloegen de handen in elkaar en openden het gastronomische restaurant Chai Gourmand. De inrichting is warm en actueel.

Links van de ingang is een eetvertrek met eetbar en zicht op de keuken. Rechts is de grote eetzaal, die uitgeeft op een romantische binnentuin. De tafels zijn feestelijk gedekt. De spijskaart vermeldt gevarieerde moderne gerechten, mooi gepresenteerd en goed van smaak. De menu’s zijn aantrekkelijk geprijsd en dus ook populair. Chai zou Gallisch zijn voor de plaats waar wijn wordt opgeslagen.

Chai Gourmand heeft dan ook een mooie wijnkaart met vriendelijk geprijsde ontdekkingen, vooral uit Zuid-Frankrijk, en groot geschut uit Bourgogne voor redelijke prijzen. Voor warme dagen wacht een aangenaam terras.

Chai Gourmand: Chaussée de Charleroi 74, 5030 Gembloux. 081 600 988. www.chaigourmand.be Dinsdag, woensdag en zaterdag middag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content