Brasserie Tafel Tien: Creatief in het molendorp

© Michel Vaerewijck

Annelies Bergez en Bert Denoulet zijn de drijvende krachten achter Tafel 10. Bert volgde beroepschool Spermalie en ging aan de slag op de banketing afdeling van hotelketens. Uiteindelijk heeft hij zijn hart gevolgd en is hij gaan koken.

Halfweg de 19 de eeuw telde het oude dorpje meer dan 10 windmolens, vandaar dat Ruiselede ook de naam “molendorp” draagt. Brasserie Tafel 10 bevindt zich in een hoekhuisje uit de 19 de eeuw, dat is gelegen in de vroegere hoofdstraat. Annelies Bergez en Bert Denoulet zijn de drijvende krachten achter Tafel 10. Bert volgde beroepschool Spermalie en ging aan de slag op de banketing afdeling van hotelketens. Uiteindelijk heeft hij zijn hart gevolgd en is hij gaan koken. In de keuken van Di Coylde in Beernem heeft hij de basis geleerd om na anderhalf jaar voor zich zelf te beginnen. Annelies was HR manager voordat zij in de horeca stapte. Bert is voorzichtig begonnen. Hij voelt zich aangetrokken om creatief te koken en krijgt ondersteuning van zijn fans.

Binnenkomen doe je via de bar met zicht op de keuken. In de eetvertrekken is alles spic en span. De spijskaart is gevarieerd en duidelijk. De wijnkaart schiet te kort. Wij kozen het Menu Terroir met drie gangen (38 euro) en een fles Quixote – Pago del Blanco als temperamentvolle Spaanse rode met 12 maanden eik (29 euro). Gazpacho met schuim van komkommer, gepoft broodje ganzenlever met aardbeigelei, gerookte paling met quinoa en overheersend vogelmuur, geitenkaas met komkommer en ragout van haas vormden het hapjesprogramma. Een mini stukje pladijs met juist gegaarde asperges en sinaasappel meringue lagen op een turkoois bord beschilderd met zwarte amandelcrème. Het smakelijke vlees van haantje “label rouge” was kunstig opgemaakt met morieljes, zeeaster en bloemkoolpuree. Aardbei, gemarineerde rauwe rabarber, vlierbloesem en crumble lagen op een schijf boomstam als zomerse afsluiter.

Brasserie Tafel 10, Albert Rodenbachstraat 10, 8755 Ruiselede. Info: www.tafel10.be. Tel. 0476 336225. Dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag gesloten. Menu’s van 38 tot 65 euro. Intiem terras.

Pieter Van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content