Brasserie Bru by Suzy: Bistronomie by Wout Bru

Suzy Jacobs © CWF & PH

Celebritychef Wout Bru en voormalig echtgenote Suzy Jacobs weten altijd veel volk te trekken. Ook in hun nieuwe zaak Brasserie Bru by Suzy in Schilde. Wij gingen er een kijkje nemen.

Eind februari opende Brasserie Bru by Suzy met Suzy Jacobs aan het roer en voormalig echtgenoot en celebritychef Wout Bru als zakenpartner. Hun zaak in het Zuid-Franse Eygalières staat te koop. De twee kunnen terugblikken op een turbulent verleden met Michelinsterren en pop-uprestaurants en veel schandalen in de sensatiepers. Toch weten ze nog steeds veel volk aan te trekken. Suzy nam apero & food & bar Le Retour over en liet veel bij het oude. Wout heeft de keuken onder zijn beheer.

Suzy verwelkomt en bedient met stroeve vriendelijkheid. De inrichting is knus en voor zonnige dagen is er een groot terras met meubilair uit steigerhout. De prijzen zijn, gezien het beperkte comfort en de kleine porties, aan de hoge kant. Knabbelhapjes vooraf, zoals Siciliaanse crackers, kosten minstens 14 euro en je betaalt 4 euro extra voor een aardappel- of groentebereiding bij het hoofdgerecht.

Onze keuze

Na lang wachten, kwamen twee voorgerechten: burrata met onaangenaam harde en koude zebratomaat en basilicumolie (16 euro, de beloofde oude balsamico bleef uit) en tataki van gemarineerde tonijn met avocado en terrine van ganzenlever (21 euro, lekker maar in minihoeveelheden).

Gebakken corvina (zwarte ombervis) kwam met kaviaar van aubergine, kokos en Indische curry (26 euro). Smakelijke hoevekip lag in gietijzeren pot met asperges en smakelijke saus met smakeloze morieljes (26 euro). Afsluiten deden wij met een appelcrumble met eigen vanille-ijs: om je vingers bij af te likken (12 euro)! De rekening vraagt om cash te betalen. (PvD)

Keuken 7

Decor 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 6,5

Brasserie Bru by Suzy: Kasteeldreef 2, 2970 Schilde, 03 385 09 85. Lunchmenu twee gangen 35 euro, Menu Brasserie 65 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content