Beauséjour/ Du Four à la Table: ideale stop voor streekverkenning

Aan de poort van de Ardennen en vlakbij het koninklijke jachtkasteel van Ciergnon, ligt hotel Beau Séjour met restaurant Du Four à la Table. Het werd in 1926 geopend als garage met dorpscafé. In 1999 namen de Vlamingen Laurent Van de Vijver en Bénédicte De Witte het oude hotel over. Laurent kreeg een koksopleiding en roerde even in de potten in Scholteshof en ’t Oud Konijntje. Hij was vijf jaar hoteldirecteur bij de groep Accor.

De eetzaal is landelijk ingericht en geeft uit op een terras en een siertuin met op de achtergrond het kasteel van Villers-sur-Lesse. Om de stille momenten op te vangen en zo vers mogelijk te kokkerellen, werd de spijskaart afgeschaft. Wat overblijft is een menu van de maand, in kleine of uitgebreide versie. Béau Séjour wordt vooral bezocht door Vlamingen. In de buurt kan worden gejaagd, gewandeld, gefietst, paard gereden, gegolfd. Je kunt ook per Vespa de vallei van de Lesse ontdekken.

Restaurant du Four à la Table/hotel Beau Séjour: 16 rue des Platanes, 5580 Villers-sur-Lesse. 084 377 499.www.beausejour.be. Het restaurant is ’s middag dicht op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. ’s Avonds op maandag en dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content