Auberge de l’Isard: Goed en goedkoop eethuis in Wemmel

In Auberge de l’Isard (Wemmel) wordt gekookt volgens de regels van de kunst met eersteklas producten die op een smakelijke manier bereidt worden.

De bezoekersfrequentie van een restaurant is vaak onlogisch. Auberge de l’Isard behoort tot de categorie van restaurants waar de tafels onregelmatig bezet zijn, ondanks het feit dat je er goed en goedkoop kan eten. In de modieuze brasserie wat verderop, slecht en duur, zijn alle tafels tweemaal per dag bezet.

Baas en chefkok van Auberge de l’Isard is de Brusselaar Roland Taildeman (55), een professioneel van de oude stempel met meer dan dertig jaar ervaring. Taildeman werd gevormd aan de beroepsschool Ceria en kookt volgens de regels van de kunst met eersteklas producten, die hij op een smakelijke manier bereidt. En toch zijn er avonden die rustig zijn. Voor de lunch is de toeloop beter. Dan wordt er zakelijk getafeld: de Eeuwfeestpaleizen op de Heizel en de industriezone van Wemmel liggen op vijf minuten rijden.

Plaats van gebeuren is de vroegere eettempel van Eddy Van Maele. De eetzaal werd heringericht in een mix van stijlen en heeft een hoog huiskamergehalte door de pronkkasten met flessen sterke drank en kooktrofeeën en de schilderijen van een uit het oog verloren zondagsschilder. Ook de muziek is ouderwets. Maar we zaten goed in gerieflijke armstoelen en we aten lekker en daar gaat het tenslotte om.

Onze keuze
Auberge de L’Isard afficheert een lunch voor 17 euro, een marktmenu voor 25 euro en twee menu’s Plaisir voor 45 en 65 euro. Wij gingen voor het menu Isard met keuze uit vier voor-, hoofd- en nagerechten (35 euro). Het wijnarrangement bestond uit ruim geschonken wijnen van goede kwaliteit (17 euro).

Er waren twee voorgerechten: bisque, kroket en salade als hedendaagse variaties met grijze garnaal en gebakken sint-jakobsschelpdieren van sublieme kwaliteit, opgediend met gestoofd witloof. De hoofdgerechten waren het sappige vlees van op lage temperatuur gegaarde fazant met cantharellen in roomsaus en een stoofpotje van rosé gebakken kalfsnieren op Luikse wijze met jeneverbes en spek en met fleurig groenteboeket.

De smakelijke maaltijd eindigde met tarte tatin en in huis gedraaid vanille-ijs en met moelleux van bittere chocolade en pistache-ijs. (PvD)

Kader: huiselijk en ouderwets

Onthaal en bediening: door professionele zaalmeester

Keuken: smakelijke, tijdloze bereidingen uit goede producten

Auberge de l’IsardRomeinsesteenweg 964-966

1780 Wemmel

Tel. 02/479 85 64

Gesloten op zondagavond en maandag (behalve voor banketten)

Privézaal voor 36 personen op de eerste verdieping, traiteurdienst

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content