Albatros: Smakelijk volksrestaurant in Erembodegem

© Cwf&ph

Restaurant Albatros in Erembodegem evolueerde van taverne naar volks, geliefd door alle leeftijden uit alle lagen van de bevolking. Wij brachten een culinair bezoek.

Eddie Van Maele was een van de grootste koks in België. Wanneer hij buitenshuis at, was hij kieskeurig : een verse zeetong in La Marée in Brussel en paling in ’t groen van maart tot oktober in Albatros in Erembodegem. Als groot vakman coachte Eddie heel wat koks, zoals Lieven De Troyer, die vijf jaar naast Van Maele werkte. Nancy, de vrouw van Lieven, werkte vijf jaar in ’t Stoveke. De twee waren goed opgeleid toen zij twintig jaar geleden Albatros lieten bouwen op een boogscheut van de E40.

Albatros evolueerde van taverne naar volks, geliefd door alle leeftijden uit alle lagen van de bevolking. Het eethuis bouwde zijn reputatie op met seizoengebonden, tijdloze bereidingen.

Wij kwamen ’s avonds en vonden dat de schaduwrijke verlichting aan verbetering toe is. Wij vroegen een fles Bru en kregen een fles Apollinaris. Het repertoire op de spijskaart is ouderwets, maar dat heeft zijn charmes.

De wijnkaart is Frans georiënteerd en de keuze is breed. De kurk ging van een Domaine Boudau, Côtes du Roussillon-Villages, Henri Boudau 2010 : robijnrood, intens en elegant, gekruid en gefruit (34 euro).

Twee grote garnaalkroketten hadden een bros gefrituurd jasje en een smakelijke maar logge inhoud en werden begeleid door gefrituurde peterselie (16 euro). De bestelde carpaccio van rode tonijn veranderde ongevraagd in een carpaccio van rund (15 euro) en was vergezeld door ijsbergsalade (de gepeperde smaak van raketsla was beter geweest) en schaafsel van (te) jonge parmezaan. Ossenhaas had niet de vorm van ossenhaas en was omlijst met zenuw en vet.

Het vlees was smakelijk en kwam met braadjus, salade, bearnaisesaus en lekkere dunne frieten (31 euro). Mals gestoofde varkenswangen kwamen met een grote hoeveelheid puree van aardappel en spinazie (20 euro).

Het eten was smakelijk en royaal, maar miste over de hele lijn finesse. Plaats voor een nagerecht was er niet meer. (PvD)

Keuken 7

Decor 6,5

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Albatros : Geraardsbergsesteenweg 15, 9320 Erembodegem, 053 83 00 78. Dinsdagavond en woensdag gesloten. Menu’s : van 37 tot 73 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content