Restaurant Lewis in Antwerpen: pure, lichte keuken in ongedwongen sfeer

© .

Geen flauw gedoe bij restaurant Lewis, niet bij de inrichting, ontvangst, bediening of in het bord. (****)

Plaats van het gebeuren is een voormalig rendez-voushotel aan het Koninklijk Museum van Schone Kunsten. Keuken en eetzaal zijn ondergebracht in een open ruimte op de begane grond. De inrichting is die van een moderne kantine met bepleisterde muren die, op een rode neonverlichting na, kaal bleven. De activiteiten van de koks achter de lange eettoog en de verlichte glazen achterwand zorgen voor een fijne, ongedwongen sfeer. Ontvangst, bediening, eten: er zit vaart in Lewis. Aan de basis van die positieve drive staat de optimistische aanpak van de communicatieve Thomas Snijders en zijn team medewerkers, die duidelijk laten zien dat ze er zin in hebben. Bij Lewis geen flauw gedoe, niet bij de inrichting, ontvangst, bediening of in het bord. Alles komt recht uit het hart en daar hoort ook een eerlijke prijs bij.

Aan het roer staat de 38-jarige Thomas, die we kennen van Lewis Hoogstraten. Hij sloot die zaak om bij Mesa, het restaurant van Tomorrowland, aan de slag te gaan. Eind februari stopte hij daar om Lewis Antwerpen te openen. Het concept werd verder gefinetuned. De spijskaart bestaat uit een twaalftal bereidingen. De menu’s (medium en large) worden aangepast aan het seizoen.

Wij kwamen enthousiast buiten, een ontdekking rijker.

Als verwelkoming kwamen er grote vlezige en sappige groene olijven. Op aanraden van de welbespraakte jongeman die over ons welzijn waakte, kwam er een glaasje Mettla Riesling 2018 (6,50 euro). Van deze karaktervolle natuurwijn moet je houden en dat lukte ons maar matig. Er was een superlekker hapje van opgeblazen krokant brood met Barilotto-kaas, lardo en scheermes en er was prima op smaak gebrachte rillette van zalm met kwark en lekker in huis gebakken brood. Wij genoten ook van de eerlijke smaken van witte tonijn met dille-olie, zuring, zeekraal en sap van tomaat. Daarbij kwam een glaasje Müller Thurgau van het ecologische Weingut Schmitt, een expressieve natuurlijke Duitse landwijn, die beter in de smaak viel (7,5 euro).

Al dente pasta met stremselsaus van wei en bier en gepofte boekweit was perfect in zijn eenvoud. Een stukje rundvlees van de barbecue verscheen met saus van citroen en witte soja, oergranen, doperwtjes en Griekse yoghurt en ook dat smaakte verfijnd. Het glas werd gevuld met domaine Singla, Asencio 2018, als plezierige vleeswijn uit de Côtes du Roussillon (6,50 euro). Deze lichte, lekkere en boeiende maaltijd kwam aan zijn einde met een klassiek geïnspireerd taartje met esdoornsiroop en half opgeslagen room. Wij kwamen enthousiast buiten, een ontdekking rijker.

Lewis

Type keuken: puur en ruw

Sfeer en geluid: stedelijke kantine met lawaai

Rekening: dagschotel 19 euro, menu’s 45 en 55 euro, à la carte 32 euro.

Schildersstraat 25, 2000 Antwerpen, 03 295 00 64, lewis-antwerp.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content