Thomas Henaut is een naam die we zeker nog zullen tegenkomen in culinaire gidsen. De jonge chef, even bescheiden als energiek, liet zich opmerken in brasserie Yume van Yves Mattagne. Hij leerde er de basistechnieken van de ongeremde fusionkeuken. Yume werd opgevolgd door Sanzaru en Thomas Henaut v...

Thomas Henaut is een naam die we zeker nog zullen tegenkomen in culinaire gidsen. De jonge chef, even bescheiden als energiek, liet zich opmerken in brasserie Yume van Yves Mattagne. Hij leerde er de basistechnieken van de ongeremde fusionkeuken. Yume werd opgevolgd door Sanzaru en Thomas Henaut vertrok naar restaurant La Paix in Anderlecht. Daar, tegenover het slachthuis, was hij de trouwe assistent van David Martin. Die stevige opleiding combineert hij nu met een onstuitbaar kookplezier in Le Lieu, zijn nieuwe culinaire avontuur in Genappe. Het concept in Waals-Brabant is meervoudig, met als basis de koffiebranderij van Serge Luypaert. Die renoveerde een oude Brabantse hoeve grondig en creëerde er een mooie tentoonstellingsruimte. Naar verluidt was David Martin zo onder de indruk van de grootsheid van het gebouw, dat hij de eigenaar adviseerde er een gastronomisch restaurant aan toe te voegen. De site is indrukwekkend: alleen al de hoge plafonds geven het geheel iets van een kathedraal. Drie dagen per week kan een beperkt aantal gasten hier genieten van verrassende culinaire creaties: van cantharellentapenade met geitenkaassaus, sashimi van rivierbaars met ponzusaus tot pijlinktvis gevuld met groenten of een in zijn geheel gegaarde duif vergezeld van een truffelpuree waarop gezouten ricotta wordt geraspt... Kortom, jong, origineel en lekker.