Het is al de achtste editie van Jong Keukengeweld. De imagocampagne van Toerisme Vlaanderen zet elk jaar een vijftigtal jonge Vlaamse chefs in de kijker. Bedoeling is dat zij Vlaanderen een heel jaar lang in binnen- en buitenland op de kaart zetten als gastronomische topbestemming.

Gert De Mangeleer, chef van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem, was dit jaar peter van de campagne. De imagocampagne gaat elk jaar gepaard met een jongerenactie, waarbij Vlaamse jongeren tot 30 jaar gedurende 4 weken voor een zacht prijsje (55 euro voor een driegangenmenu met aangepaste wijnen) de voeten onder tafel konden schuiven in restaurants met een Michelinster of met een Gault&Millau-score vanaf 15/20.

Succes

Dit jaar schreven zich 11.249 jongeren in, 7 procent meer dan vorig jaar. In maart volgend jaar loopt de actie nog eens 4 weken. Jong Keukengeweld heeft daarnaast ook een buitenlands luik. Zo lokt Toerisme Vlaanderen buitenlandse reisprofessionals en journalisten naar de jonge topchefs en neemt het de chefs op hun beurt ook mee naar buitenlandse missies en evenementen. (Belga)

Het is al de achtste editie van Jong Keukengeweld. De imagocampagne van Toerisme Vlaanderen zet elk jaar een vijftigtal jonge Vlaamse chefs in de kijker. Bedoeling is dat zij Vlaanderen een heel jaar lang in binnen- en buitenland op de kaart zetten als gastronomische topbestemming. Gert De Mangeleer, chef van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem, was dit jaar peter van de campagne. De imagocampagne gaat elk jaar gepaard met een jongerenactie, waarbij Vlaamse jongeren tot 30 jaar gedurende 4 weken voor een zacht prijsje (55 euro voor een driegangenmenu met aangepaste wijnen) de voeten onder tafel konden schuiven in restaurants met een Michelinster of met een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Dit jaar schreven zich 11.249 jongeren in, 7 procent meer dan vorig jaar. In maart volgend jaar loopt de actie nog eens 4 weken. Jong Keukengeweld heeft daarnaast ook een buitenlands luik. Zo lokt Toerisme Vlaanderen buitenlandse reisprofessionals en journalisten naar de jonge topchefs en neemt het de chefs op hun beurt ook mee naar buitenlandse missies en evenementen. (Belga)