Zuiderse tajine van konijn

Een glutenvrij gerecht.

Een glutenvrij gerecht.

Voor 2 personen

  • 4 el olijfolie
  • 1 tl ras el hanout
  • zwarte peper
  • een snuifje zeezout
  • 2 konijnenbillen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 1 preistengel, in schijfjes
  • 1 bleekselderij, in stukjes
  • 1 bouquet garni (laurier en tijm samengebonden)
  • sap en 1 el zeste van 1 sinaasappel
  • 200 ml kippenbouillon
  • een scheutje fruitige, droge witte wijn
  • 200 g kikkererwten (uit blik, 130 g uitgelekt)
  • 6 gedroogde pruimen, in stukken

Bereidingswijze:

1. Meng de olijfolie met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Wrijf er de konijnenbillen mee in en laat marineren. Het konijn smaakt het lekkerst als je dat de avond voordien doet. Kleur de konijnenbillen goed aan in olijfolie aan beide zijden.

2. Haal het vlees uit de stoofpot/tajine en voeg sjalot, knoflook en groenten toe. Breng op smaak met een snuifje ras el hanout, peper, zout, het kruidenbosje en de sinaasappelzeste. Laat een vijftal minuten stoven. Blus met de kippenbouillon, het sinaasappelsap en de wijn.

3. Voeg het vlees opnieuw toe en laat een dik uur sudderen naargelang van de grootte van de konijnenbillen. Voeg de laatste 15 minuten de kikkererwten en gedroogde pruimen toe.

Tip: Deze zuiderse tajine van konijn is lekker met volkorencouscous (bevat gluten) of met quinoa.

(Uit: ‘Nooit meer diĆ«ten deel 2’ van Sandra Bekkari)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content