
Zeetongrolletjes met prei en komkommer relish
Voor 4:
Voor 4:
1 klein stuk komkommer
1,5 dl rodewijnazijn
olijfolie
peper en zout
12 tot 16 zeetongfilets
1 preiwit (in julienne – fijne repen – gesneden)
1/2 fles droge witte wijn
boter
1 dl room
1 dl volle melk
het sap van 1/2 citroen
Snij de komkommer in kleine staafjes en doe in een kom. Bevochtig met de rodewijnazijn en een scheut olijfolie, kruid met peper en zout en laat 10 min. rusten in de ijskast. Leg de filets met de velkant naar boven, kruid licht met peper en zout en verdeel de julienne van prei erover. Rol stevig op. Zet de vis in een ovenschotel en zet half onder met witte wijn en een klont boter. Dek af met aluminiumfolie en pocheer in 12 min. gaar in de oven op 200°C. Mix de room met de melk en het citroensap tot luchtig schuim. Haal de vis uit de oven en serveer met de relish en de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier