Zeeduivel met pijnpitten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

1 zeeduivelstaart van ca. 600 g

25 g pijnpitten

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels sherryazijn

1 mespunt mosterd

zout

versgemalen peper

verschillende soorten salade (veldsla, rode sla, krulsla, eikenbladsla)

verse kruiden (basilicum, dille, dragon en bieslook)

De vis in plakken van 1 cm dik snijden. De pijnpitten in een hete oven roosteren tot ze goudbruin zijn. Een vinaigrette maken van olijfolie, azijn en mosterd. Op smaak brengen met peper en zout. De salades wassen en op keukenpapier laten uitlekken. De vis kort bakken in olijfolie en boter. Ondertussen de borden in de oven op 100° C verwarmen. De salades op de borden schikken en daarop de gebakken vis verdelen. Bestrooien met versneden kruiden en besprenkelen met vinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content