Witte en rode gazpacho, lenterolletjes met spinazie en Spaanse kaas

Voor vier Rode gazpacho:

Voor vier Rode gazpacho:

8 rijpe tomaten in stukjes

2 groene paprika’s in stukjes

1/2 rode paprika in stukjes

1 komkommer in stukjes

1/2 fijngehakte ui

1 teentje knoflook

25 g wit brood

5 cl goede olijfolie

2 cl witte-wijnazijn

25 cl water

zout

Witte gazpacho:

1/2 groene paprika in stukjes

1/2 komkommer in stukjes

1/3 fijngehakte ui

2 teentjes knoflook

25 g wit brood

5 dl goede olijfolie

33 cl kippenbouillon

zout

1 bosje dille

1 bosje jonge uitjes

Lenterolletje:

spinazie

2 schijfjes queso tetilla (Spaanse kaas, vergelijkbaar met de Italiaanse talleggio)

1/2 fijngehakte ui

2 eetlepels olijfolie

zout en peper

deeg voor 4 lenterolletjes

1 ei

Gazpacho: doe alle ingrediënten bij elkaar en laat 20 minuten rusten. Dan alles fijn mixen en door een zeef doen. Op smaak brengen met zout, en voor de witte gazpacho ook met fijngehakte dille en jonge uitjes.

Lenterolletjes: fruit de ui in de olijfolie en voeg er de spinazie aan toe. Voeg er de kaas aan toe en breng op smaak met zout. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei, leg op elk deeglapje wat spinazievulling, maak er pakjes van en bak ze in frituurolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content