Witte en rode gazpacho, lenterolletjes met spinazie en Spaanse kaas
Voor vier Rode gazpacho:
Voor vier Rode gazpacho:
8 rijpe tomaten in stukjes
2 groene paprika’s in stukjes
1/2 rode paprika in stukjes
1 komkommer in stukjes
1/2 fijngehakte ui
1 teentje knoflook
25 g wit brood
5 cl goede olijfolie
2 cl witte-wijnazijn
25 cl water
zout
Witte gazpacho:
1/2 groene paprika in stukjes
1/2 komkommer in stukjes
1/3 fijngehakte ui
2 teentjes knoflook
25 g wit brood
5 dl goede olijfolie
33 cl kippenbouillon
zout
1 bosje dille
1 bosje jonge uitjes
Lenterolletje:
spinazie
2 schijfjes queso tetilla (Spaanse kaas, vergelijkbaar met de Italiaanse talleggio)
1/2 fijngehakte ui
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
deeg voor 4 lenterolletjes
1 ei
Gazpacho: doe alle ingrediënten bij elkaar en laat 20 minuten rusten. Dan alles fijn mixen en door een zeef doen. Op smaak brengen met zout, en voor de witte gazpacho ook met fijngehakte dille en jonge uitjes.
Lenterolletjes: fruit de ui in de olijfolie en voeg er de spinazie aan toe. Voeg er de kaas aan toe en breng op smaak met zout. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei, leg op elk deeglapje wat spinazievulling, maak er pakjes van en bak ze in frituurolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier