Voor 4 personen:
2 hele preien
4 varkenslapjes
100 gram champignons
een halve rode paprika
olijfolie
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels pikante sojasaus
1 dl bruine fond
peper
zout
cayennepeper
wat preischeutjes
Verwijder het loof, maar laat zo’n 5 cm van het preigroen over. Snijd de preistengels over hun hele lengte in smalle linten. Spoel ze en dep droog. Snijd het vlees in blokjes of reepjes, de champignons in plakjes, de paprika in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan. Giet de olie weg zodra ze begint te roken en doe opnieuw 2 eetlepels olie in de pan. Doe het vlees in de hete olie en laat 2 minuten bakken terwijl je roert met een houten lepel. Neem het vlees uit de pan. Doe er preilinten, champignons en paprika in en laat 6 minuten roerbakken op een hoog vuur. Voeg het vlees toe. Roer de mosterd door de bereiding. Voeg dan de sojasaus en de bruine fond toe. Telkens goed roeren tot de saus is opgewarmd. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Verdeel over warme borden en garneer met preischeutjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier