Vinaigrette van gepocheerd ei met kappertjes, tempura van salie en tapenade
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 babyrogvleugels, schoongemaakt en zonder graten
4 roosjes broccoli
4 roosjes bloemkool
boontjes
sluimerwten
4 repen wortel
1 artisjok
tuinbonen
4 witte of groene asperges
4 repen courgette
raketsla, rode sla
8 saliebladeren
zwarte tapenade
Vinaigrette:
2 eieren
kappertjes
pijpui, boter
cayennepeper
citroensap
Tempuradeeg:
1 el bakpoeder
1 el maïzena
2 el bloem
Afwerking:
olijfolie extra vierge
balsamicoazijn
grana padano
uiringen
basilicum
geroosterde pijnboompitten
gekonfijte tomaten
Meng de ingrediënten voor het tempuradeeg met water tot een beslag zo dik als room. Kook alle groenten apart in water met zeezout. Hou ze
krokant. Laat de rogvleugel zo’n vijf minuten rusten in een ovenschaal met olijfolie. Bak hem 6 à 8 minuten in de pan. Bestrijk 4 saliebladeren met
tapenade en bedek met een ander salieblad. Haal door het tempuradeeg en frituur 45 seconden tot ze gesouffleerd en goudbruin zijn. Hou warm.
Vinaigrette: breng water met een scheutje azijn aan de kook. Laat de eitjes er met behulp van een koffietas voorzichtig inglijden en pocheer 1,5
minuut. Haal de eieren uit, roer fijn in een pannetje en bind met een klontje boter en braadvocht van de rog. Voeg citroensap, zout, cayenne, pijpui en
kappertjes toe. Breng de groenten op smaak met olijfolie en balasamico, zeezout en peper. Schik de sla en de groenten naast de rog op het bord en versier met basilicum, tempura van salie, uiringen, grana padano, gekonfijte tomaten en pijnboompitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier