Varkenshaasje in rode curry

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 el rode currypasta (in de handel kopen of zelf bereiden)

1 el olie

1 gesnipperde ui

4 dl kokosmelk

1,5 dl water

600 g varkenshaas, in plakken gesneden

100 g kousenband of prinsessenbonen

3 limoenblaadjes

geraspte limoenschil

1 el suiker

Als je zelf rode curry maakt:

10 gedroogde rode pepertjes

een tl korianderzaad

een stengel fijngehakt citroengras

6 teentjes knoflook

100 g gesnipperde ui

een el geraspte gember

1 el geraspte limoenschil

1,5 el garnalenpasta

een tl zout

De rode pepertjes een tijdje laten weken. De korianderzaadjes roosteren. Alle ingrediënten mengen en pletten in een vijzel of vermalen met behulp van de foodprocessor. Afgedekt met een laag olie bewaart de pasta vrij lang.

Wat olie verwarmen en de versneden ui met 1 eetlepel van de pasta fruiten. De kokosmelk en het water toevoegen en alles aan de kook brengen. Het vlees, de voorgekookte kousenband, suiker, versnipperde limoenblaadjes en geraspte limoenschil toevoegen. Alles laten pruttelen tot het vlees gaar is. Opdienen met gekookte of gestoomde rijst en, indien gewenst, gewokte Thaise kool, overgoten met oestersaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content