Voor 4:
1 el rode currypasta (in de handel kopen of zelf bereiden)
1 el olie
1 gesnipperde ui
4 dl kokosmelk
1,5 dl water
600 g varkenshaas, in plakken gesneden
100 g kousenband of prinsessenbonen
3 limoenblaadjes
geraspte limoenschil
1 el suiker
Als je zelf rode curry maakt:
10 gedroogde rode pepertjes
een tl korianderzaad
een stengel fijngehakt citroengras
6 teentjes knoflook
100 g gesnipperde ui
een el geraspte gember
1 el geraspte limoenschil
1,5 el garnalenpasta
een tl zout
De rode pepertjes een tijdje laten weken. De korianderzaadjes roosteren. Alle ingrediënten mengen en pletten in een vijzel of vermalen met behulp van de foodprocessor. Afgedekt met een laag olie bewaart de pasta vrij lang.
Wat olie verwarmen en de versneden ui met 1 eetlepel van de pasta fruiten. De kokosmelk en het water toevoegen en alles aan de kook brengen. Het vlees, de voorgekookte kousenband, suiker, versnipperde limoenblaadjes en geraspte limoenschil toevoegen. Alles laten pruttelen tot het vlees gaar is. Opdienen met gekookte of gestoomde rijst en, indien gewenst, gewokte Thaise kool, overgoten met oestersaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier