Voor 4:
4 schijven peperkoek (± 5 mm dik)
1 bokaal krieken op sap (uitgelekt)
1 flesje kriekenbier
4 eierdooiers
50 g suiker
1/2 zakje vanillesuiker
mespunt kaneel
4 porties chocoladeijs
75 g amandelschilfers
Rooster de amandelschilfers in een pan met antikleeflaag. Strooi fijne suiker over de schilfers wanneer ze beginnen te kleuren. Laat de schilfers karameliseren (als ze aan elkaar kleven kan je ze na afkoeling losbreken). Prepareer een warmwaterbad. Klop de eierdooiers los met het kriekenbier (begin met gelijke hoeveelheden). Voeg suiker, vanillesuiker en kaneel toe en meng goed. Plaats het mengsel in het warmwaterbad en klop met de garde tot het begint te stijven (bepaal de consistentie door meer of minder kriekenbier toe te voegen). Rooster de peperkoek. Plaats op elk bord een schijf geroosterde peperkoek. Zet een kogel chocoladeijs in het midden van ieder bord. Verdeel wat krieken rond het ijs en overgiet met sabayon. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers.
Recept: Patrick Fabré
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier