400 gr zalmfilet
8 sneden gerookte zalm
1 kweepeer
Â1/2 citroen
grof zeezout
1 dl zure kriekenlambik
2 dl olijfolie extra vierge
20 gr griessuiker
1 fijn gesnipperde sjalot
2 bakjes shizo
Hak de zalmfilet zeer fijn, vermeng met grof zeezout, pepermolen, gesnipperde sjalot en een vleugje olijfolie en bewaar dit in de koelkast. Versnijd ondertussen de kweepeer in kleine dobbelsteentjes en stoof ze 10 minuten met 50 gr griessuiker. Laat zachtjes karameliseren en blus met citroensap. Versnijd met een ronde vorm de sneden gerookte zalm.
Kriekbierdressing: 1 dl kriekbier en 2 dl olijfolie
Presentatie:
Monteer in de ronde vorm 2 eetlepels zalmtartaar, 1 sneetje gerookte zalm en herhaal dit een tweede keer. Leg rond het bord de brunoise van kweepeer, shizo en werk af met de kriekbiervinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier