Tarbot met sinaasappelboter, knolselderiepuree en kokosmelk

590a1a22e8c94885e5e9e107af565637 ©

Van gestoomde knolselderie en wat kokosmelk maak je een heerlijke puree die je perfect combineert met een stukje gebakken tarbot en geblancheerde reepjes sinaasappelschil. Een lekker en kleurrijk gerecht waarmee je succes oogst bij je gasten.

Van gestoomde knolselderie en wat kokosmelk maak je een heerlijke puree die je perfect combineert met een stukje gebakken tarbot en geblancheerde reepjes sinaasappelschil. Een lekker en kleurrijk gerecht waarmee je succes oogst bij je gasten.

Voor 4 personen:

  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 400 g knolselderiepuree
  • 1dl kokosmelk
  • 8 sprietjes bieslook
  • 4 tarbotfilets
  • 1 el olijfolie
  • 150 g boter

Bereiding:

1. Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snijd in fijne reepjes. Blancheer de sinaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel.

2. Warm de knolselderiepuree op. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een fijne zeef. Meng er de kokosmelk door en houd opzij. Spoel de bieslook, zwier droog, snipper de helft fijn en bewaar de andere helft voor de afwerking.

3. Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in een antiaanbakpan met de olijfolie. Zet een metalen ring in het midden van de borden. Vul op met de knolselderiepuree en schik er de tarbotfilets op. Houd warm.

4. Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat op hoog vuur inkoken met de helft. Klop er de in blokjes gesneden boter door met een ballongarde. Kruid met peper.

5. Lepel de sinaasappelboter rond de knolselderiepuree. Strooi de gesnipperde bieslook en fleur de sel over de tarbot. Werk af met de sprietjes bieslook en de geblancheerde reepjes sinaasappelschil.

Tip: bereid knolselderiepuree door gestoomde knolselderie fijn te mixen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content