Tajine van kip, wortelen en komijn (recept Tlemcen)

Dit beeld maakt geen deel uit van het recept.
  • Moeilijkheid

Bereid dit gerecht in een tajineschotel of eventueel in een gewone of gietijzeren braadpan met goed afsluitend deksel.

Voor 4 personen

600 g kipfilet, gesneden in blokjes van 4 cm

250 g wortelen, in staafjes gesneden

2 uien, grof gehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

4 el olijfolie

1 el zout

1 el gemalen komijn

1/2 koffielepel gemalen zwarte peper

1/2 koffielepel kaneelpoeder

1/2 koffielepel gemalen koriander

1/4 koffielepel gemalen nootmuskaat

1 glas water

Afwerking:

2 el fijngehakte platte peterselie

2 el fijngehakte verse koriander

1/2 koffielepel gemalen komijn

Bereiding

1. Doe de olie, ui, knoflook, de kruiden en het zout in een tajineschotel (eventueel te vervangen door gewone of gietijzeren braadpan met goed afsluitend deksel). Zet het recipiënt op middelmatig vuur.

2. Voeg na een paar minuten de blokjes kip, de wortelen en 2 eetlepels water toe. Zet het deksel op de tajinepot of pan en laat alles een halfuur op zacht vuur sudderen. Controleer nu en dan of er nog genoeg kookvocht is. Zo niet, voeg dan een weinig water toe.

3. Werk af, wanneer de kip en wortelen gaar zijn, met blaadjes platte peterselie, koriander en komijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content