Taart van gegrilde aubergine

Voor 4 :

Voor 4 :

1 aubergine

zout

peper

olijfolie

extra vergine

200 g tomatencompote*

Voor de saus :

2 paprika’s

15 g geraspte verse gember

1 dl melk

1 dl room

Paprikasaus : snij het vruchtvlees van de paprika’s in grote dobbelstenen. Voeg de gember toe. Fruit dit mengsel in olijfolie en laat op matig vuur garen tot de paprika’s mals en bijna gekarameliseerd zijn. Meng gelijke hoeveelheden melk en room. Giet dat mengsel bij de paprika’s. Breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen. Mix fijn en druk door een fijne puntzeef. Snij de aubergine in plakken van 8 à 9 mm dik. Schik ze in een grote schaal. Sprenkel er rijkelijk olijfolie over. Keer de plakken aubergine om. Rooster ze aan beide kanten. Verwarm de tomatencompote tot hij lauw is. Maak een taart met afwisselend een plak aubergine en tomatencompote.

* Tomatencompote : stoof 2 kg gepelde tomaten met 1 ui en 1 teentje knoflook in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde van de kooktijd 1 fijngehakt teentje knoflook en fijngesneden basilicum toe. Breng op smaak en strooi er wat suiker bij voor een zachtere toets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content