Specerijenmelk met citrus en raketsla

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

Raketsla

citroenmarmelade

julienne van Granny Smith

geraspte limoenschil

Voor de specerijenmelk :

1,5 l volle melk

3 g peper

78 g suiker

3 g gemberpoeder

5,8 g agar-agar

Voor de toffee :

125 g water

250 g room

225 g suiker

1,4 g gerookt zout

(verkrijgbaar in speciaalzaken)

Voor de peperkaramel :

125 g suiker

125 g glucose

5 g peper

Voor de citroensaus :

25 g geraspte citroenschil

270 g citroensap

9 eieren

150 g suiker

20 g maïszetmeel

20 g boter

Voor de sinaasappel :

1 sinaasappel

50 g suiker

water

Meng voor de specerijenmelk alle ingrediënten en breng aan de kook. Giet in een brede lage kom en laat opstijven in de ijskast. Meng de ingrediënten voor de toffee, breng aan de kook en laat zacht donkerbruin worden tot een romige karamel. Laat onmiddellijk afkoelen.

Smelt voor de peperkaramel de suiker met de glucose en laat karameliseren. Doe er de peper bij en koel af.

Meng alle ingrediënten voor de citroensaus en klop tot een homogeen mengsel. Warm au bain-marie onder voortdurend roeren op tot de eieren de saus beginnen te binden. Giet door een zeef en laat afkoelen.

Kook de sinaasappel gaar in suiker en water, snij in kleine stukken. Snij de opgesteven melk in blokjes, schik er twee per bord. Werk af met de rest van de bereidingen en versier met raketsla, citroenmarmelade, julienne van Granny Smith en limoenraspsel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content