Soufflé van pannenkoeken met kriekbier, sinaas en gember

© Getty

Voor 2 personen
  • 115 g bloem
  • snuifje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eigelen
  • 3 eiwitten
  • 125 ml melk
  • 60 g suiker
  • 125 cl kriekbier
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1/2 theel gehakte gember
Bereiding
  1. Klop de dooiers met de melk los. Meng bloem, bakpoeder en zout. Laat 1/2 uurtje rusten.
  2. Klop eiwitten tot sneeuw en spatel beetje bij beetje onder het beslag.
  3. Bak in een hete pan pannenkoekjes in olie.
  4. Voor de caramel van kriekbier laat je bier, sinaasappelsap en gember inkoken tot siroopdikte.
  5. Stapel de koekjes en snij een hoek uit deze pannenkoekentaart. Lepel er de dikke siroop rond.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content