Voor 4:
3 geraspte pastinaken (170 g)
50 g geraspte Oud-Bruggekaas
12 kleine sint-jakobsschelpdieren
1 el maïszetmeel
1 ei
sap van 1/2 citroen
1 el gehakt bieslook
Voor het sausje:
1 sjalot
25 cl visfond
12,5 cl witbier
Maak in een ruime kom een mengsel van pastinaak, kaas, maïszetmeel, ei, citroen en bieslook en giet dit dun uit op een ovenplaat met siliconemat. Zet alles 8 à 10 minuten in een voorverwarmde
oven van 180°C. Maak ronde flensjes met een doorsteekring (ca. 2,5cm).
Bereid het sausje: stoof het versneden sjalotje, begiet met witbier en visfond en laat inkoken. Giet door een puntzeef en kruid met peper.
Bak de sint-jakobsschelpdieren kort in een weinig boter en/of olijfolie en kruid met peper en grof zout. Serveer een warme coquille op het flensje en besprenkel deze met het lichte sausje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier