Scampisalade met chorizo, kikkererwten en freekeh

Scampisalade

Freekeh is een graanproduct, gemaakt van lichtgeroosterde groene tarwe. Je kunt het in deze scampisalade gerust vervangen door bulgur.

Voor 4 à 6 personen
  • 200 g volgraan freekeh
  • 400 g kikkererwten (blik), afgegoten en gespoeld
  • 500 g gemengde kerstomaten, gehalveerd
  • 600 g rauwe scampi’s, gepeld
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngeraspt
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 droge chorizoworsten, in dunne sneetjes
Dressing
  • 160 ml olijfolie
  • 2 el sherryazijn
  • 2 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 20 g bladpeterselie
  • 20 g verse oregano + extra
Bereiding
  1. Kook de freekeh in een grote pan gezouten water gaar in 20 à 22 minuten, giet af, laat uitlekken en leg in een grote mengkom. Voeg de kikkererwten en de tomaten toe.
  2. Meng in een andere kom de scampi’s met de olijfolie, de knoflook en het paprikapoeder en laat 4 à 5 minuten marineren.
  3. Leg alle ingrediënten voor de dressing in de keukenrobot, kruid naar smaak met peper en zout en mix alles fijn.
  4. Verhit de barbecue of een grillpan tot heel heet. Besprenkel de sneetjes chorizo en de scampi’s met de extra olie, kruid ze met peper en zout en gril tot alles goudbruin kleurt en de scampi’s net gaar zijn (2 à 3 minuten).
  5. Leg de scampi’s en de chorizo bij het mengsel met kikkererwten, besprenkel met de helft van de dressing en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er de extra oregano over en serveer de scampisalade warm met de rest van de dressing er apart bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content