Voor 4 personen
- 1 konijnenrug
- 150 g gedroogd spek
- 250 g zoete aardappel
- seizoensgroenten naar keuze
- 1/4 l melk
- 100 g boter
- 4 eieren
- 150 g bloem
- zout en peper
- muskaatnoot
- 2 sjalotten
- 1 wortel
- tijm en laurier
- 4 dl kalfsbouillon
- een glas rode wijn
Bereiding
- Ontbeen de konijnenrug en verpak de filet in sneetjes spek. Stoof de konijnbenen in een weinig boter met de sjalot en wortel en deglaceer met rode wijn en kalfsbouillon. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
- Kook de zoete geschilde aardappelen en pureer ze.
- Kook voor het soezenbeslag de melk en de boter en voeg er in een keer de bloem aan toe. Doe er 1 voor 1 de eieren bij en meng dit alles met de warme aardappel puree en kruiden. Bak wafeltjes van dit deeg.
- Snij het konijn in 4 gelijke stukken, kruid het vlees en bak in boter. Werk de saus af met een klontje boter en dresseer alles op een warm bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier