Sappig gebraden konijn met seizoensgroenten

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 konijnenrug

150 g gedroogd spek

250 g zoete aardappel

enkele seizoensgroenten naar keuze

Â1/4 l melk

100 g boter

4 eieren

150 g bloem

zout en peper

muskaatnoot

2 sjalotten

1 wortel

tijm en laurier

4 dl kalfsbouillon

een glas rode wijn

Ontbeen de konijnenrug en verpak de filet in sneetjes spek. Stoof de konijnbenen in een weinig boter met de sjalot en wortel en deglaceer met rode wijn en kalfsbouillon. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Kook de zoete geschilde aardappelen en pureer ze. Kook voor het soezenbeslag, de melk en de boter en voeg er in eenmaal de bloem aan toe. Doe er 1 voor 1 de eieren bij en meng dit alles met de warme aardappel puree en kruiden. Bak wafeltjes van dit deeg. snij het konijn in 4 gelijke stukken, kruid het vlees en bak in boter. Werk de saus af met een klontje boter en dresseer alles op een warm bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content