Voor 4 personen:
1 konijnenrug
150 g gedroogd spek
250 g zoete aardappel
enkele seizoensgroenten naar keuze
Â1/4 l melk
100 g boter
4 eieren
150 g bloem
zout en peper
muskaatnoot
2 sjalotten
1 wortel
tijm en laurier
4 dl kalfsbouillon
een glas rode wijn
Ontbeen de konijnenrug en verpak de filet in sneetjes spek. Stoof de konijnbenen in een weinig boter met de sjalot en wortel en deglaceer met rode wijn en kalfsbouillon. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Kook de zoete geschilde aardappelen en pureer ze. Kook voor het soezenbeslag, de melk en de boter en voeg er in eenmaal de bloem aan toe. Doe er 1 voor 1 de eieren bij en meng dit alles met de warme aardappel puree en kruiden. Bak wafeltjes van dit deeg. snij het konijn in 4 gelijke stukken, kruid het vlees en bak in boter. Werk de saus af met een klontje boter en dresseer alles op een warm bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier