Ingrediënten

Voor vier personen

1 bloemkool van ongeveer 800 g, 1 ui, 6 el olijfolie, versgemalen peper en zout, 40 g pistaches, 2 handenvol peterselie, 1/2 granaatappel, 2 el citroensap, 1/2 tl komijnpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de bloemkool schoon en was ze. Rasp een derde ervan fijn boven een mengkom en zet opzij. Verdeel de rest van de kool in roosjes. Pel en snipper de ui.
  3. Leg de roosjes bloemkool en de ui samen in een mengkom. Voeg 2 eetlepels olie en 1/2 theelepel zout toe, meng en verdeel over de bakplaat.
  4. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven, de bloemkool moet lichtjes bruin kleuren. Haal ze uit de oven en laat 2 à 3 uur afkoelen in de koelkast.
  5. Rooster intussen de pistaches in een pan zonder vetstof, laat ze afkoelen en hak ze grof. Was en droog de peterselie, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Schep voorzichtig de pitten uit de halve granaatappel.
  6. Meng de gehakte peterselie met het citroensap, de rest van de olie en de geraspte bloemkool. Kruid met zout, peper en het komijnpoeder. Voeg de pistaches, de granaatappelpitten en de bloemkool uit de oven toe en meng. Verdeel over de borden en serveer meteen.
Voor vier personen1 bloemkool van ongeveer 800 g, 1 ui, 6 el olijfolie, versgemalen peper en zout, 40 g pistaches, 2 handenvol peterselie, 1/2 granaatappel, 2 el citroensap, 1/2 tl komijnpoeder