Salade van gepocheerde peer, avocado en Shropshire Blue

Voor 4:
Voor 4:
1 rode chilipeper
1 laurierblad
1 tak rozemarijn
1 kaneelstok
1 steranijs
4 kruidnagels
schil van 1 citroen, in repen
6 el acaciahoning
5 dl witte wijn
2,5 dl water
2 Doyennéperen
1 ciabatta
2 el olijfolie
2 avocado’s
sap van 1/2 citroen
75 g Shropshire Blue (of stilton)
1 bosje waterkers
Voor de vinaigrette:
1 teen knoflook, geperst
2 tl grove mosterd
2 el witte wijnazijn
4 el olijfolie
1 el water
zwarte peper en zout
Halveer de chilipeper in de lengte en doe in een pan. Voeg de volgende 9 ingrediënten toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot een dunne siroop. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en leg de peren 30 min. in de marinade.
Verwijder de korsten van de ciabatta en trek het brood in stukjes. Bak deze goudbruin en krokant in de olijfolie. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Haal de peren uit de marinade en snij in parten.
Schil de avocado en prak met het citroensap. Kruid met peper en zout. Schik de avocadopuree en peren op 4 borden. Verkruimel er de kaas over. Werk af met de croutons, waterkers en vinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier