Voor 4:
400 g zalmfilet
1 limoen
olijfolie
1 el vloeibare honing
1 tl roze peper
1 mango
3 el room
200 g raketsla (rucola)
8 sint-jakobsvruchten (zonder koraal)
enkele toefjes verse kervel
Snij de zalmfilet in blokjes van 2 bij 2 cm en marineer deze minstens 2 uur in een mengeling van sap van 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, zwarte peper en een snuifje zout.
Mix het vruchtvlees van de mango met 3 eetlepels room en de roze peper. Verwarm de oven op 175°C.
Bak de sint-jakobsvruchten maximum twee minuten aan elke kant en hou apart. Bak de uitgelekte zalmblokjes gaar.
Bestrijk de sint-jakobsvruchten met de vloeibare honing en zet even in de oven tot de honing karameliseert.
Schik de raketsla op de borden. Leg per bord twee sint-jakobsvruchten in het midden en schik de zalmblokjes er omheen.
Lepel de mangosaus uit en versier met de kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier