Ingrediënten

Voor 4 personen

1 aubergine, in de lengte in vieren gesneden, elk kwart in de breedte gehalveerd, 300 g peultjes, 340 g groene asperges, schoongemaakt en in dikke diagonale sneden, 600 g zijdetofoe, in blokjes van 4 cm, 2 el plantaardige olie, 2 tl sesamolie, 1 teentje knoflook, gekneusd, erwtenkiemen, peper en zout

VOOR DE DRESSING

60 ml lichte sojasaus, 2 el rijstwijnazijn, 2 volle el opgelegde gember, fijngehakt, een snuifje kristalsuiker, 1 lente-ui, in julienne, 1 tl geroosterde sesamzaadjes + extra

Bereiding

  1. Stoom de stukken aubergine in 12 à 15 minuten gaar en scheur ze dan in kleinere stukken.
  2. Klop voor de dressing de sojasaus op met de azijn en de gember. Roer er de suiker, de lente-ui en de sesamzaadjes onder.
  3. Blancheer de peultjes en de asperges 2 à 3 minuten in een ruime pan gezouten kokend water. Giet af, laat schrikken in ijswater en laat uitlekken. Dep de groenten droog met keukenpapier en leg ze in een grote mengkom, samen met de aubergine en de tofoe. Voeg de dressing toe, breng op smaak met peper en zout en schep luchtig om.
  4. Verhit de olie op een hoog vuur in een kookpan. Zet de pan van het vuur, leg er de knoflook in en laat 1 minuut trekken. Schep deze olie over de groenten en werk af met de erwtenkiemen en extra sesamzaadjes. Serveer meteen.
Voor 4 personen1 aubergine, in de lengte in vieren gesneden, elk kwart in de breedte gehalveerd, 300 g peultjes, 340 g groene asperges, schoongemaakt en in dikke diagonale sneden, 600 g zijdetofoe, in blokjes van 4 cm, 2 el plantaardige olie, 2 tl sesamolie, 1 teentje knoflook, gekneusd, erwtenkiemen, peper en zout VOOR DE DRESSING60 ml lichte sojasaus, 2 el rijstwijnazijn, 2 volle el opgelegde gember, fijngehakt, een snuifje kristalsuiker, 1 lente-ui, in julienne, 1 tl geroosterde sesamzaadjes + extra