Voor 4:
12 stevige takjes rozemarijn
1 teen knoflook
geraspte schil van 1/2 citroen
1/2 tl espelettepeper
2 el extra vergine olijfolie
300 g zeeduivelfilet
12 sneetjes pancetta
1 miniciabatta
6 kerstomaatjes
zwarte peper en zout
Voor de ansjovis-citroenaioli:
1 eierdooier
1/2 tl dijonmosterd
1/2 el rode wijnazijn
1/2 tl suiker
1 teen knoflook
1/2 blikje ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt
1,5 dl zonnebloemolie
sap van 1 citroen
espelettepeper, naar smaak
Verwijder de blaadjes van de takjes rozemarijn, behalve het toefje bovenaan. Hou blaadjes en takjes gescheiden. Snij de knoflook en 1 eetlepel rozemarijn fijn, meng met de citroenschil en olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snij de zeeduivel in blokjes van 3 x 3 cm. Leg deze in de marinade en laat 30 minuten rusten.
Maak intussen de aioli: meng de eerste 6 ingrediënten tot een fijne puree. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe tot de mayonaise indikt. Breng op smaak met citroensap en espelettepeper.
Haal de vis uit de marinade. Halveer de pancetta en rol op. Verwijder de korst van de ciabatta en snij het brood in blokjes van 2 x 2 cm. Halveer de kerstomaatjes. Rijg kerstomaatjes, brood, pancetta en zeeduivel aan de rozemarijntakjes. Bak de spiesjes op of onder een hete grill en serveer meteen met de ansjovisaioli.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier