Rozemarijn-spiedini met zeeduivel, pancetta en ansjovis-citroenaioli

  • Moeilijkheid

Rozemarijn-spiedini met zeeduivel, pancetta en ansjovis-citroenaioli

Voor 4:

12 stevige takjes rozemarijn

1 teen knoflook

geraspte schil van 1/2 citroen

1/2 tl espelettepeper

2 el extra vergine olijfolie

300 g zeeduivelfilet

12 sneetjes pancetta

1 miniciabatta

6 kerstomaatjes

zwarte peper en zout

Voor de ansjovis-citroenaioli:

1 eierdooier

1/2 tl dijonmosterd

1/2 el rode wijnazijn

1/2 tl suiker

1 teen knoflook

1/2 blikje ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt

1,5 dl zonnebloemolie

sap van 1 citroen

espelettepeper, naar smaak

Verwijder de blaadjes van de takjes rozemarijn, behalve het toefje bovenaan. Hou blaadjes en takjes gescheiden. Snij de knoflook en 1 eetlepel rozemarijn fijn, meng met de citroenschil en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snij de zeeduivel in blokjes van 3 x 3 cm. Leg deze in de marinade en laat 30 minuten rusten.

Maak intussen de aioli: meng de eerste 6 ingrediënten tot een fijne puree. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe tot de mayonaise indikt. Breng op smaak met citroensap en espelettepeper.

Haal de vis uit de marinade. Halveer de pancetta en rol op. Verwijder de korst van de ciabatta en snij het brood in blokjes van 2 x 2 cm. Halveer de kerstomaatjes. Rijg kerstomaatjes, brood, pancetta en zeeduivel aan de rozemarijntakjes. Bak de spiesjes op of onder een hete grill en serveer meteen met de ansjovisaioli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content