Rood fruit in rode wijn, granité van bloedsinaasappel en dillezaadjes
Voor 6 personen
Voor 6 personen
Rood fruit: aardbeien, frambozen, bramen, moerbeienÂ…(reken 50 g per persoon)
1 meloen verdeeld in kleine balletje met behulp van een Parijs aardappelmesje
Rode wijnsaus :
300 gr rode wijn
10 bolletjes églantier (wilde rozenstruik)
1 eetlepel rietsuiker siroop
3 eetlepels rode vruchtensaus
1 klein eetlepeltje Samba mengeling (infusie)
Saus van rode vruchten :
150 gr sinaassap
400 gr frambozensap
250 gr sap van bramen en/of moerbeien
50gr rietsuiker siroop
Granité van bloedsinaas en zaadjes van dille:
1 l sap van bloedsinaasappel
1 l water
200 g rietsuiker siroop
Dille zaadjes
Rode wijnsaus: alles laten inkoken, laten afkoelen met de graantjes en de bolletjes van de rozenstruik en zeven.
Saus van rode vruchten: alles mengen (het is handig om kleine porties van deze saus in te vriezen voor verder gebruik)
Granité van bloedsinaas en zaadjes van dille:
Het water en rietsuiker siroop aan de kook brengen op een laag vuur, samen met de dille zaadjes. Meng er het sinaasappelsap bij, giet uit op een plaat en zet deze in de diepvriezer. Krab of roer af en toe met een vork om een soort kleine paillettes of sneeuw te bekomen
Presentatie: schik het rood fruit in een glas of in een diep bord, besprenkel met het rode vruchtensap en werk af met de granité en een muntblaadje.
Variante : men kan een gelei maken van het rode wijnsap , door er 5 tot 7 blaadjes gelatine per liter vocht in te gebruiken. Begin dan in het glas met deze gelei, grof gehakt of met een vork fijn gemaakt.
Recept: Yves Mattagne
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier