Rood fruit in rode wijn, granité van bloedsinaasappel en dillezaadjes

Voor 6 personen

Voor 6 personen

Rood fruit: aardbeien, frambozen, bramen, moerbeienÂ…(reken 50 g per persoon)

1 meloen verdeeld in kleine balletje met behulp van een Parijs aardappelmesje

Rode wijnsaus :

300 gr rode wijn

10 bolletjes églantier (wilde rozenstruik)

1 eetlepel rietsuiker siroop

3 eetlepels rode vruchtensaus

1 klein eetlepeltje Samba mengeling (infusie)

Saus van rode vruchten :

150 gr sinaassap

400 gr frambozensap

250 gr sap van bramen en/of moerbeien

50gr rietsuiker siroop

Granité van bloedsinaas en zaadjes van dille:

1 l sap van bloedsinaasappel

1 l water

200 g rietsuiker siroop

Dille zaadjes

Rode wijnsaus: alles laten inkoken, laten afkoelen met de graantjes en de bolletjes van de rozenstruik en zeven.

Saus van rode vruchten: alles mengen (het is handig om kleine porties van deze saus in te vriezen voor verder gebruik)

Granité van bloedsinaas en zaadjes van dille:

Het water en rietsuiker siroop aan de kook brengen op een laag vuur, samen met de dille zaadjes. Meng er het sinaasappelsap bij, giet uit op een plaat en zet deze in de diepvriezer. Krab of roer af en toe met een vork om een soort kleine paillettes of sneeuw te bekomen

Presentatie: schik het rood fruit in een glas of in een diep bord, besprenkel met het rode vruchtensap en werk af met de granité en een muntblaadje.

Variante : men kan een gelei maken van het rode wijnsap , door er 5 tot 7 blaadjes gelatine per liter vocht in te gebruiken. Begin dan in het glas met deze gelei, grof gehakt of met een vork fijn gemaakt.

Recept: Yves Mattagne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content