Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ui
  • 1 stengel selderij
  • 25 g boter
  • 350 g bloemige aardappelen
  • 1 laurierblad
  • 1 l groentebouillon
  • 3 x handvol brandnetels
  • 1 handvol jonge spinazie
  • 1 dl room
  • 12 halve walnoten
  • 1 el walnotenolie

Hak de ui en selderij fijn. Fruit beide in de boter. Voeg de geschilde en versneden aardappelen, de laurier en bouillon toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg dan de gewassen brandnetelblaadjes en spinazie toe. Mix de soep. Roer er de room door en hou warm (laat de soep niet meer koken).

Bak de walnoten goudbruin in de walnotenolie. Werk de soep af met de walnoten.

Hak de ui en selderij fijn. Fruit beide in de boter. Voeg de geschilde en versneden aardappelen, de laurier en bouillon toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg dan de gewassen brandnetelblaadjes en spinazie toe. Mix de soep. Roer er de room door en hou warm (laat de soep niet meer koken). Bak de walnoten goudbruin in de walnotenolie. Werk de soep af met de walnoten.