Brandnetelsoep met walnoten

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 1 stengel selderij
  • 25 g boter
  • 350 g bloemige aardappelen
  • 1 laurierblad
  • 1 l groentebouillon
  • 3 handen brandnetels
  • 1 hand jonge spinazie
  • 1 dl room
  • 12 halve walnoten
  • 1 el walnotenolie
Bereiding
  1. Hak de ui en selderij fijn. Fruit beide in de boter. Voeg de geschilde en versneden aardappelen, de laurier en bouillon toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten gaar zijn.
  2. Voeg dan de gewassen brandnetelblaadjes en spinazie toe. Mix de soep. Roer er de room door en hou warm (laat de soep niet meer koken).
  3. Bak de walnoten goudbruin in de walnotenolie. Werk de brandnetelsoep af met de walnoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content