Rog met kappers en hazelnootboter
Het vlees van de rog is mager en heeft een stevige textuur. Een verse rog is lichtroze van kleur. Die verandert naar wit tijdens de bereiding.
Het vlees van de rog is mager en heeft een stevige textuur. Een verse rog is lichtroze van kleur. Die verandert naar wit tijdens de bereiding.
Voor 4 personen
4 roggenvleugels van 200 g elk
boter
witte peper en zout
4 el kappers
gekookte aardappelen, brood of frieten
Bereiding
1. Spoel de vleugels schoon en pocheer ze 3 min. in lichtgezouten water. Het water mag net niet koken. Haal de vleugels uit de pan, laat ze uitlekken en bak ze verder gaar in ruim boter in een pan met antiaanbaklaag. Kruid met peper en zout. Haal de vis eruit en laat het bakvocht bruinen tot de typische hazelnootkleur.
2. Schik de vleugels op borden. Doe de kappers met sap bij de boter en giet de schuimende saus op de vlerken. Serveer onmiddellijk met gekookte aardappelen, brood of frieten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier