Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram rijpe aardbeien
  • 125 gram rode bessen
  • 125 gram frambozen
  • 125 gram kersen
  • 4 fijngesnipperde muntblaadjes
  • 1 vanillestokje
  • sap van 2 appelsienen
  • 200 gram griessuiker
  • 2 soeplepels olijfolie

Het fruit afspoelen. 150 gram aardbeien in stukjes snijden en mixen met het sinaasappelsap en 100 gram griessuiker. Deze dikke saus in een kom overgieten en er de inhoud van het vanillestokje aan toevoegen (vanillestokje overlangs doorsnijden en afkrabben). Het fruit gelijkmatig verdelen in diepe borden. Giet er de dikke saus over en een klein scheutje olijfolie. Garneer met de verse munt. 1 uur in de koelkast zetten.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Het fruit afspoelen. 150 gram aardbeien in stukjes snijden en mixen met het sinaasappelsap en 100 gram griessuiker. Deze dikke saus in een kom overgieten en er de inhoud van het vanillestokje aan toevoegen (vanillestokje overlangs doorsnijden en afkrabben). Het fruit gelijkmatig verdelen in diepe borden. Giet er de dikke saus over en een klein scheutje olijfolie. Garneer met de verse munt. 1 uur in de koelkast zetten. Bereidingstijd: 20 minuten.