Rode curry met eend en lychees
19-01-2017, 13:58
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:51
Opgelet: dit curryrecept is behoorlijk pittig. Als je niet zo van pikant houdt, laat je de extra chilipeper beter achterwege.
Opgelet: dit curryrecept is behoorlijk pittig. Als je niet zo van pikant houdt, laat je de extra chilipeper beter achterwege.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g eendenborst, fijn gesneden
- 30 ml rode currypasta
- 250 ml kokosmelk
- 400 g lychees, gepeld, ontpit en gehalveerd
- 200 g ananas, in stukjes
- 300 g kerstomaten, gehalveerd
- 200 g bamboescheuten
- 1 chilipeper
- 15 ml vissaus
- 5 limoenbladeren, licht gekneusd
- 4 takjes koriander (als afwerking)
Bereiding
- Laat de currypasta in een sauspan oplossen in de kokosroom.
- Voeg de eend, bamboescheuten, chili, vissaus en limoenblaadjes toe en breng aan de kook.
- Wanneer het vlees gaar is, voeg je de tomaten, ananas en lychees toe. Roer goed onder, zodat alles goed warm wordt, maar laat de curry niet meer koken.
- Vis de limoenbladeren uit de curry en serveer met jasmijnrijst en een genereuze hoeveelheid verse koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier