Riz condé met gekonfijte mandarijn en crumble van speculaas

LOS ANGELES, CA. – MARCH 5, 2014: Hazelnut Rice Pudding with orange and dark chocolate in the Los An © Dit is een algemeen beeld en behoort niet tot het recept.

Dit is een recept van Wim Vansteelant en Philippe Serruys – Restaurant Guillaume en Den Gouden Harynck.

Voor 4 personen

4 mandarijnen

5 dl suikersiroop

1 dl mandarijnenlikeur

chocoladefantasie

passievruchtencoulis

Voor de rijst:

4 dl volle melk

100 g rijstvlokken

1/2 vanillestok

5 g vanillesuiker

1 el vanillepudding

2 dl opgeklopte room

Voor de crumble:

2 stuks speculaas

1 el noten naar keuze

Bereiding

1. Breng de melk met de rijstvlokken, vanille, suiker en vanillepudding aan de kook en laat zacht gaarkoken in 5 tot 6 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.

2. Pel de mandarijnen en snijd de pel van 1 mandarijn in julienne. Warm de suikersiroop met de likeur op tot tegen het kookpunt, doe er de julienne in en haal van het vuur. Laat 1 dag afkoelen en konfijten.

3. Doe de gekonfijte mandarijnenschil bij de riz condé en meng er de opgeklopte room onder. Zet even koud.

4. Plet voor de crumble de speculaas met de noten grof. Verdeel de riz condé in metalen ringen op de borden en bestrooi met de crumble.

5. Werk de borden af met mandarijn, chocolade en passievruchtencoulis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content