Risotto van soja met truffels
Voor 6 personen:
Voor 6 personen:
12 oesters
125 g sjalot
50 cl droge witte wijn
100 g witte champignons
250 g dikke room
20 g boter
600 g sojascheuten
40 g in reepjes gesneden truffel
fleur de sel
peper
Open de oesters. Haal ze uit hun schelpen en zeef het vocht. Doe de witte wijn en de sjalot in een kookpan en laat bijna helemaal inkoken. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Overgiet ze met water tot ze net onderstaan en laat ze 5 minuten koken om een krachtig sap te verkrijgen. Laat even rusten en giet ze door een zeef. Vang het sap op (de champignons worden verder niet meer gebruikt).
Voeg dan de sjalot in wijn, het champignonsap, de room en het sap van de oesters samen en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
Bereid intussen de soja : verwijder de kiemen en snij de scheuten met een schaar in stukjes ter grootte van een rijstkorrel. Snij de oesters in grove stukken en de truffel in fijne reepjes.
Doe de soja in een hete kookpan met de gesmolten boter, roer zachtjes, voeg er voorzichtig de oestersaus en de stukjes oester aan toe. Heel deze bewerking neemt slecht 3-4 minuten in beslag. Schep de soja in diepe borden, voeg er de truffel en een snuifje fleur de sel aan toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier