Rijstdessert met mangofantasie

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.
  • Difficulty

Serveer een lekkere rijstpap en maak van de presentatie een kunstwerk. Je gasten zullen dit appreciëren.

Voor 4 personen

85 g dessertrijst

150 ml volle melk

200 ml room

vanillemerg

schil van 1 onbehandelde citroen

2 el citroensap

20 g griessuiker

12 flinterdunne mangoschijfjes

1 dl suikerwater

Mangocoulis:

1/2 mango

suikerwater

Mangopakketjes:

2 el mascarpone

2 el mangocoulis

8 flinterdunne mangoschijfjes

Sinaasappelkoekjes:

50 g roomboter

100 g griessuiker

30 g bloem

50 ml sinaasappelsap

2 eiwitten

Bereiding

1. Sinaasappelkoekjes: meng alle ingrediënten, spreid het deeg dun uit op een ovenlade bedekt met ovenpapier, bak 5 minuten op 180 °C. Snijd onmiddellijk in repen en rol deze tot een vorm.

2. Rijstpap: kook rijst, melk, room en citroenschillen samen tot een pap, voeg op het laatst griessuiker toe.

3. Mangoschijven: snijd 12 flinterdunne mangoschijfjes, droog ze 20 min. op ovenpapier in een oven van 100 °C. Haal ze dan door het suikerwater en bak ze 6 minuten in een oven van 160 °C.

4. Mangocoulis: mix het vruchtvlees van de mango en voeg geleidelijk suikerwater toe zodat je een dikke coulis krijgt.

5. Meng mascarpone en 2 eetlepels mangocoulis. Vul 8 mangoschijfjes (niet deze die gebakken zijn) met deze mengeling en vouw de plakjes dicht. Maak torentjes van rijstpap, afgewisseld met gebakken mangoschijfjes en versier met een reep sinaasappelkoek. Leg een waaiertje van verse mango en 2 gevulde mangopakjes op de borden, versier met mangocoulis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content