Serveer een lekkere rijstpap en maak van de presentatie een kunstwerk. Je gasten zullen dit appreciëren.
Voor 4 personen
85 g dessertrijst
150 ml volle melk
200 ml room
vanillemerg
schil van 1 onbehandelde citroen
2 el citroensap
20 g griessuiker
12 flinterdunne mangoschijfjes
1 dl suikerwater
Mangocoulis:
1/2 mango
suikerwater
Mangopakketjes:
2 el mascarpone
2 el mangocoulis
8 flinterdunne mangoschijfjes
Sinaasappelkoekjes:
50 g roomboter
100 g griessuiker
30 g bloem
50 ml sinaasappelsap
2 eiwitten
Bereiding
1. Sinaasappelkoekjes: meng alle ingrediënten, spreid het deeg dun uit op een ovenlade bedekt met ovenpapier, bak 5 minuten op 180 °C. Snijd onmiddellijk in repen en rol deze tot een vorm.
2. Rijstpap: kook rijst, melk, room en citroenschillen samen tot een pap, voeg op het laatst griessuiker toe.
3. Mangoschijven: snijd 12 flinterdunne mangoschijfjes, droog ze 20 min. op ovenpapier in een oven van 100 °C. Haal ze dan door het suikerwater en bak ze 6 minuten in een oven van 160 °C.
4. Mangocoulis: mix het vruchtvlees van de mango en voeg geleidelijk suikerwater toe zodat je een dikke coulis krijgt.
5. Meng mascarpone en 2 eetlepels mangocoulis. Vul 8 mangoschijfjes (niet deze die gebakken zijn) met deze mengeling en vouw de plakjes dicht. Maak torentjes van rijstpap, afgewisseld met gebakken mangoschijfjes en versier met een reep sinaasappelkoek. Leg een waaiertje van verse mango en 2 gevulde mangopakjes op de borden, versier met mangocoulis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier