Voor 4 personen:
200 g Bosto Mediterraneo Rice
200 g Bosto Mediterraneo Rice
2 eetlepels margarine
1 dosis saffraandraden
2 lente-uitjes
50 g ontpitte dadels
50 g rozijnen
1 eetlepel gehakte amandelen
1 eetlepel pijnappelpitten
1 eetlepel ongezouten pistachenoten
1 mespunt kaneelpoeder
1 mespunt pimentpoeder
peper en zout
Fruit de rijst in 1 eetlepel margarine tot de korrels doorschijnend zijn. Doe er de saffraan, 80 cl water en een beetje zout bij. Breng alles aan de kook. Dek af, zet het vuur lager en laat de rijst gaar koken. Snipper de ui en snijd de dadels in stukjes. Rooster de amandelen, de pijnappelpitten en de pistachenoten een minuutlang lichtjes in een pan met antikleeflaag. Bak ondertussen de kippenreepjes in de rest van de margarine. Kruid ze met peper en zout. Doe vijf minuten vóór het einde van de kooktijd de uisnippers, het kaneel- en de pimentpoeder bij de rijst. Roer, als de rijst gaar is, de kip, de dadels, de amandelen, de pijnappelpitten en de rozijnen erdoor.
Tip:
Serveer in een mooie, oosterse aardewerken schaal en bestrooi met verse koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier