Dit ijs is ongelooflijk eenvoudig om te maken – en tegelijkertijd heel verfijnd. Kortom: dit is zeer de moeite waard.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 500 g ricotta
- 100 g fijne suiker
- blaadjes van 3 flinke takjes tijm
- 400 ml volvette slagroom
- 1/2 biologische citroen
- 100 ml honing
Bereiding
- Pureer de ricotta, fijne suiker en tijmblaadjes in een foodprocessor tot een glanzend geheel.
- Klop in een grote mengkom de slagroom op tot er zachte pieken zijn en vouw dan het ricottamengsel erdoor.
- Rasp de schil van de citroen erboven, besprenkel met de honing en vouw alles door elkaar.
- Schep in een diepvriesdoos en zet minstens 6 uur in de vriezer. Serveer.
Uit: Cyprus, Georgina Hayden (Becht, 27,99 euro)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier