Voor 4:
650 g jonge rabarber
225 g suiker
1 plakje sinaasappel
1 plakje citroen
6 kruidnagels
2 el witte rum
2 el acaciahoning
1 el rozenwater
rozenblaadjes, voor de afwerking
Voor de tartaar van aardbei:
250 g aardbeien
1 mango
2 el rozenstroop
1 el witte rum
1 tl fijngehakte munt
Snij de rabarber in stukjes van 2 cm. Voeg de suiker, sinaasappel, citroen en kruidnagels toe. Verwarm tot de suiker smelt, breng aan de kook en dek de pan af. Kook 10 min. tot de rabarber zacht is.
Verwijder de citrusplakjes en kruidnagels. Pureer de rabarber met de rum, honing en het rozenwater. Draai tot ijs. Snij de aardbeien en mango in kleine blokjes en meng met de rozenstroop, rum en munt.
Verdeel over diepe bordjes en leg er een bol rabarbersorbet op. Werk af met rozenblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier