Quiches met kerstomaatjes, mascarpone en rozemarijnolie

Mascarpone with Gorgonzola, italian soft cheese mix, on a slate serving plate with datterini cherry tomatoes. © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een quiche is altijd een lekker hap. Maak hem eens met mascarpone en kerstomaatjes in een korstdeeg. Die valt zeker in de smaak.

Voor 4 personen

250 g kerstomaatjes

olijfolie extra vergine

1 pak korstdeeg

250 g mascarpone

3 eieren

1/2 pakje basilicum, fijngehakt

1 takje rozemarijn, fijngehakt

zout en peper

Voor de olie:

1 takje rozemarijn, fijngehakt

1 teen knoflook, geperst

6 el olijfolie extra vergine

enkele druppels balsamico

parmezaansnippers

Bereiding

1. Halveer de kerstomaatjes en doe ze in een ovenschotel. Kruid met peper en zout, en bedruppel met olijfolie. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

2. Snijd vier cirkels uit het deeg met behulp van een koffieschoteltje. Bekleed vier taartvormpjes van 8 à 10 cm met de deegcirkels. Leg in elk vormpje een stuk bakpapier en vul ze met bakbonen. Bak de vormpjes 15 minuten blind in dezelfde oven als de tomaten.

3. Klop intussen de mascarpone schuimig met de eieren. Voeg de kruiden toe en breng op smaak. Verwijder het papier en de bonen uit de vormpjes en verdeel de tomaatjes over de vormpjes. Giet ze vol met het mascarponemengsel en zet nog 15 minuten in de oven tot de quiches goudbruin zijn.

4. Maak intussen de rozemarijnolie door alle ingrediënten samen te roeren. Haal de quiches uit de vorm en dien op met rozemarijnolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content