Voor 4:

4 stoofpeertjes (wildeman)

1 citroen

50 g suiker

zeste van 1 citroen

1 kaneelstokje

Mascarpone van blauwe kaas :

200 g mascarpone

50 g esdoornsiroop

80 g Pas de Bleu

Sorbet van rozemarijn :

1 liter water

300 g suiker

50 cl verjus

2 takjes rozemarijn

Krokant van filodeeg :

100 g water

75 g boter

150 g poedersuiker

filodeeg

blaadjes rozemarijn

zeezout

Bereidingswijze:

Schil de peertjes met een dunschiller, verwijder het klokhuis met een appelboor, bewaar de peertjes in water met wat citroen. Breng 1 liter water aan de kook met 50 g suiker, citroenzeste en kaneel. Gaar hierin de peren op zacht vuur (ca. 1 u. op 80°C).

Snij de kaas fijn, klop langzaam op met de mascarpone en de esdoornsiroop, bewaar koud.

Sorbet : breng het water met de aangegeven ingrediënten aan de kook, laat de suiker oplossen, zeef, laat afkoelen, draai in de ijsmachine tot sorbet.

Krokant : laat de boter en de poedersuiker smelten in het water, hou vloeibaar. Leg de blaadjes filodeeg open op een beboterde bakplaat. Strijk ze in met de boter, bestrooi met fijngesneden rozemarijn en een weinig zeezout. Bak goudbruin in de oven op 180°C.

Afwerking: verdeel de mascarponecrème over het bord, leg er een peer op en een lepel sorbet, werk af met een krokantje.

Voor 4: 4 stoofpeertjes (wildeman) 1 citroen 50 g suiker zeste van 1 citroen 1 kaneelstokje Mascarpone van blauwe kaas : 200 g mascarpone 50 g esdoornsiroop 80 g Pas de Bleu Sorbet van rozemarijn : 1 liter water 300 g suiker 50 cl verjus 2 takjes rozemarijn Krokant van filodeeg : 100 g water 75 g boter 150 g poedersuiker filodeeg blaadjes rozemarijn zeezout Bereidingswijze:Schil de peertjes met een dunschiller, verwijder het klokhuis met een appelboor, bewaar de peertjes in water met wat citroen. Breng 1 liter water aan de kook met 50 g suiker, citroenzeste en kaneel. Gaar hierin de peren op zacht vuur (ca. 1 u. op 80°C). Snij de kaas fijn, klop langzaam op met de mascarpone en de esdoornsiroop, bewaar koud. Sorbet : breng het water met de aangegeven ingrediënten aan de kook, laat de suiker oplossen, zeef, laat afkoelen, draai in de ijsmachine tot sorbet. Krokant : laat de boter en de poedersuiker smelten in het water, hou vloeibaar. Leg de blaadjes filodeeg open op een beboterde bakplaat. Strijk ze in met de boter, bestrooi met fijngesneden rozemarijn en een weinig zeezout. Bak goudbruin in de oven op 180°C. Afwerking: verdeel de mascarponecrème over het bord, leg er een peer op en een lepel sorbet, werk af met een krokantje.