Paté van konijn en noten
21-11-2016, 19:32
Bijgewerkt op: 16-11-2024, 13:47
De combinatie van gehakt konijnenvlees, varkenskotelet en kippenlevers met hazelnoten levert een overheerlijke terrine: paté van konijn en noten.
Voor 1 terrine
- 3 sjalotten
- 1 knoflookteentje
- 200 g konijnenvlees
- 200 g varkenskotelet
- 200 g kippenlevers
- 3 el witte wijn
- 1 dl room
- 1 tl zout
- 1 tl Jamaicaanse peper
- 3 tl cognac
- 100 g hazelnoten
- 100 g walnoten
- 5 fijngesneden reepjes spek
- laurierblad
- enkele jeneverbessen
Bereiding
- Fruit de sjalotten samen met het knoflookteentje. Haal het konijnenvlees, de varkenskotelet en de kippenlevers door de gehaktmolen. Meng knoflook, sjalotten, witte wijn en room met het vleesmengsel en breng op smaak met peper, zout en cognac.
- Vul een terrine voor 1/3 en leg een laag hazelnoten. Vul verder tot 2/3 en leg een nieuwe laag walnoten. Vul de terrine volledig en bedek met de reepjes spek. Werk af met laurierblad en jeneverbessen.
- Laat 80 min. garen au bain-marie in een oven van 110°C. Laat de paté nog 1 tot 3 dagen rijpen alvorens ‘m aan te snijden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier