Pannenkoeken met chibousterroom en gestoofd fruit

© Getty

Pannenkoeken met chibousterroom en gestoofd fruit. Chibousteroom is een soort pudding – namelijk banketbakkersroom gemengd met slagroom.

Voor 4 personen
  • 4 schijven ananas
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 2 gedroogde vijgen
  • 2 el rozijnen
  • boter
Pannenkoeken
  • 200 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 5 dl volle melk
  • 40 g gesmolten boter
  • zout
Chibousteroom
  • 1 l volle melk
  • 1 vanillepeul
  • 6 eieren
  • 200 g suiker
  • 5 el maïszetmeel
  • 1,5 dl room
Bereiding
  1. Breng voor de chibousteroom de melk met de overlangs opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de eieren met de suiker luchtig en klop er het maïszetmeel onder.
  2. Roer en giet er de kokende melk op. Laat enkele minuten doorkoken tot de pudding aandikt. Laat afkoelen. Klop de room stijf en spatel onder de pudding.
  3. Maak een kuil in de bloem en doe er de eieren en eierdooier in. Voeg de melk toe en roer door de bloem met een vork. Voeg de gesmolten boter en een snuif zout toe, klop door elkaar en giet het beslag door een zeef.
  4. Laat 15 min. rusten in de koelkast. Smelt boter in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag.
  5. Snij het fruit fijn en stoof zacht in boter. Voeg wat water en suiker toe en laat 15 min. pruttelen.
  6. Vul de pannenkoeken met de chibousteroom en rol op. Lepel er het fruit over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content